Επίσκεψη στην επιχείρηση «γαλακτοκομικά προϊόντα Τζίφρης».

Στα πλαίσια του μαθήματος της υγιεινής στις 5/4/2023 οι μαθητές /τριες της Γ τάξης νοσηλευτικής επισκέφτηκαν την επιχείρηση γαλακτοκομικά προϊόντα «Τζίφρης».

Ο Διευθυντής της κ. Δασκαλάκης μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε τους χώρους της επιχείρησης, μας ανέφερε τους τρόπους συλλογής, επεξεργασίας και παραγωγής του γάλακτος, τους τρόπους αποφυγής αλλοιώσεων των τροφίμων, τους τρόπους υγιεινής που τηρούν τόσο όσον αφορά τα μηχανήματα και τους χώρους, όσο και τους κανόνες υγιεινής του προσωπικού.

Tzifris1Tzifris2

Έγινε αναφορά στο ΗΑCCP και ISO που εφαρμόζουν και στην σωστή αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων μέχρι την κατανάλωση. Μετά την ξενάγηση πραγματοποιήθηκε ένα σύντομο γεύμα και οι μαθητές έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον κ. Δασκαλάκη στις οποίες ανταποκρίθηκε.

Tzifris6Tzifris4

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βάτσιου Παναγιώτα, Στεργίου Σταυρούλα